Helsinki Baroque Orchestra / Bach, Kirchoff, Reincken

XXVII Festival internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola (Producció de l'Institut Valencià de Cultura, Diputació de Castelló i Ajuntament de Peníscola)

Diumenge 31 de juliol de 2022 -  22.30h - Pati d'Armes del Castell del Papa Luna - Preu: 12 euros

Entrada 12 euros:

https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=310722HELSINKI

HELSINKI BAROQUE ORCHESTRA

Fundada en 1997, la Helsinki Baroque Orchestra està composta per una nova generació de músics finlandesos de molta qualitat, que gaudeixen oferint concerts de música antiga. L'ús d'instruments d'època juntament amb la interpretació d'antigues obres mestres permet a la Helsinki Baroque Orchestra descobrir una manera de comunicar-se hui dia.

Aapo Häkkinen s'incorpora com a director de la Helsinki Baroque Orchestra en 2003. La seua direcció ha dotat a l'orquestra d'un estil d'interpretació molt definit, per la qual cosa l'ha convertida en un dels ensembles més importants de Finlàndia. En 2009 és nomenat director associat Riccardo Minasi.

La formació ha oferit concerts, entre altres, en el Wigmore Hall de Londres, en el Kölner Philharmonie de Köln i en el Konzerthaus de Berlín, així com en els Festivals Hèlsinki, Turku, Vantaa, Stockholm, Madrid, Palerm, Bremen, Bruges, Bayreuth, Dresden, Brezice, Eisenach, Riga, Zagreb i Varna. Diversos solistes i directors convidats com René Jacobs, Isabelle Faust, Enrico Baiano, Frieder Bernius, Fiorenza De Donatis, Patrick Gallois, Reinhard Goebel, Monica Groop, Pierre Hantaï, Paul Hillier, Erich Höbarth, Ian Honeyman, Jorma Hynninen, Sirkka-Liisa Kaakinen, Anna-Kristiina Kaappola, Sophie Karthäuser, María Cristina Kiehr, Anu Komsi, Manfredo Kraemer, Topi Lehtipuu, Viktoria Mullova, Enrico Onofri, Julia Lezhneva, Valdre Sabadus, Carolyn Sampson, Alexander Rudin, Susanne Rydén, Céline Scheen, Skip Sempé, i Dmitry Sinkovsky són col·laboradors habituals de la Helsinki Baroque Orchestra.

La Helsinki Baroque Orchestra ha gravat discos per a Alba Records (Monteverdi, 2004) i Naxos (Richter symphonies, 2007).


AAPO HÄKKINEN

Aapo Hákkinen va començar la seua formació musical com cantant del Cor de la Catedral d'Hèlsinki. A tretze anys va començar els seus estudis de Clavecí amb els professors Elina Mustonen i Olli Porthan (orgue) en l'Acadèmia Sibelius de Hèlsinki. Entre 1995 i 1998 en el Conservatori Sweelinck de Amsterdan amb Bon van Asperen, seguint la seua formació entre 1996 i 2000 amb Pierre Hantaï a París. Després d'obtindre el diploma com solista en 1998, va guanyar el segon premi en el Concurs de clavecí de Bruges. Va obtindre també el premi especial Norddeutscher Rundfunk a la interpretació de música italiana en el Musikpreis de 1997.


Com a solista i director ha oferit concerts en la majoria de països europeus i Mèxic. Ha gravat discos per als segells Alba, Avie, Cantus, Deux-Elles i Naxos. A més del clavecí, regularment ofereix concerts d'orgue i clavicordi. Aapo Hákkinen és professor de l'Acadèmia Sibelius i ofereix classes magistrals. Des de 2003 és director artístic de la Helsinki Baroque Orchestra


"És un intèrpret d'excel·lent nivell." -Gramophone

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Concert per a clavecí en re major BWV 1054
Allegro - Adagio - Allegro

Andreas Kirchoff (c.1635-1691)
Suite a 4 en sol (1664)
Praeludium - Allemande - Courante - Sarabande - Gigue

Johann Adam Reincken (?1643-1722)
Suite a 4 en re (1687)
Sonata - Allemande - Courante - Sarabande - Gigue

Johann Sebastian Bach
Concert per a clavecí en re menor BWV 1052
Allegro - Adagio - Allegro

Helsinki Baroque Orchestra

Antonio De Sarlo, violí
Dora Asterstad, violi
Isabel Juárez, viola
Andrew Ackerman, violone
Aapo Häkkinen, clavecí