Castell Templer Pontifici

El castell de Peníscola està situat en la zona més alta del penyal (a 64 metres sobre el nivell de la mar). Declarat Monument Historicoartístic el 1931, va ser construït pels templers sobre una antiga alcassaba àrab i, posteriorment, va sofrir petites reformes sota el mandat de Benet XIII, quan el va transformar en palau papal.

Tots els murs i dependències estan cobertes amb voltes de canó sobre simples impostes formades per una motllura en forma de cordó. El castell destaca per la sobrietat i la solidesa de la seua construcció, tant en les estances templeres, com en les estratègiques dependències pontifícies. Ni les modificacions establertes per Felip II, ni els bombardejos soferts en els diverses guerres i atacs, han alterat la conformació del monument.

S’accedeix al castell a través de els diferents entrades al nucli antic: la plaça de Santa Maria, la rampa de Felip II i el portal de Sant Pere (situat al costat del port). Des de l’entrada al penyal de la ciutat fins a l’accés al castell hi ha 260 metres (4 minuts caminant)

L’horari de visites varia segons l’època de l’any. A l’estiu obre al públic de 09.00h a 21.30h i a l’hivern, de 10.30h a 17.30h. El monument rep milers de visitants mensuals interessats en la bellesa i la singularitat de la localització. Totes les localitzacions seran de fàcil accés per agilitar i facilitar les tasques de rodatges. Cap la possibilitat de restringir l’accés a una o diverses estances i fins i tot tancar l’accés al monument, segons la dimensió i els requeriments del rodatge.

La tramitació de permisos es realitzarà amb la Diputació Provincial, a través de l’Oficina de Rodatges.


Jardins d'Artilleria

Actualment, el Parc d’Artilleria compleix la funció de parc botànic, en el qual els visitants poden gaudir de la vegetació formada per palmeres, oliveres, lavanda i flora autòctona, procedent del Parc Natural de la Serra d’Irta. Gràcies a la localització que ocupen aquests jardins, en la part inferior esquerra del castell, les vistes que s’ofereixen són de la platja Nord de Peníscola i de la mar Mediterrània banyant les muralles de la fortalesa de la Ciutat a la Mar.

El Parc d’Artilleria ha sigut escenari d’algun dels rodatges més famosos que s’han realitzat a Peníscola, com per exemple la sèrie de Telecinco El Chiringuito de Pepe o la coneguda internacionalment Game of Thrones. A aquesta localització es pot accedir pujant per la rampa de Felip II i s’hi pot baixar per la plaça d’Armes. Té un horari de visites establert, tanmateix, el contacte posa a disposició els permisos necessaris per a l’ocupació d’aquest espai i el rodatge


Ciutat emmurallada

El nucli antic de Peníscola ofereix un entorn inigualable per a la realització de produccions audiovisuals. La seua localització en el tómbol fa que les seues vistes panoràmiques a la mar Mediterrània siguen excepcionals. De la mateixa manera, el seu meravellós patrimoni arquitectònic, conformat per les muralles, amb les tres portes d’accés (Portal Fosch, Plaça de Santa María i Portal de Sant Pere) així com el Castell Templer, el Parc d’Artilleria, la Plaça d’Armes, la Rampa de Felip II i el Passeig de Ronda converteixen Peníscola en un lloc únic i excepcional exponent de l’arquitectura medieval i renaixentista defensiva i mediterrània.

La ciutat emmurallada ha sigut escenari ja de rodatges de tot tipus: pel·lícules, sèries, espots publicitaris…
Tot el seu patrimoni, unit a les facilitats que s’ofereixen des de l’Oficina de Rodatges de l’Ajuntament, com la tramitació dels permisos per a l’ocupació de la via pública, la gestió d’espais o la mediació amb empreses i entitats per donar cobertura a les necessitats de la producció, converteixen Peníscola en el lloc idoni per dur a terme qualsevol producció.