Proclamació de la Reina i la seua Cort d'Honor

Festes Patronals Peníscola - Festes declarades d'Interés Turístic Nacional

13.00h Començament oficial de les Festes. Campanes al vol i disparament de coets per anunciar l’inici de les Festes. Lloc: Ajuntament.

En acabar Acomiadament de la Reina de les Festes 2019 i la seua Cort d’Honor i benvinguda a la Reina 2022 i la seua Cort d’Honor. Les primeres autoritats locals dispararan els típics coets tronadors que anuncien el començament oficial de les Festes. L’Associació Musical Papa Luna escamparà notes d’alegria pels carrers de la ciutat. Lloc: Ajuntament i carrers de la ciutat. Acaba a Tourist Info.

En acabar Batalla d’aigua popular i degustació d’orxata oferta per la Coordinadora de Penyes per a tots els xiquets participants. Lloc: Tourist Info.

20.00h Tradicional cercavila pels carrers de la ciutat de l’Associació Musical Verge de l’Ermitana de Peníscola. Lloc: Carrers de la ciutat.

22.00h Seté dia de novena en honor a la Mare de Déu de l’Ermitana. Lloc: Santuari de la Mare de Déu de l'Ermitana.

En acabar Solemne Acte de Proclamació de la Reina de les Festes i la seua Cort d’Honor. Clausura de l’acte amb la interpretació de l’Himne de la Comunitat Valenciana, a càrrec de la Coral Polifònica de Peníscola i la soprano Raquel Bayarri Bayarri,  acompanyats per l’Associació Musical Verge d’Ermitana de Peníscola. A continuació, ramell de focs artificials. Lloc: Parc d’Artilleria.

En acabar Gran Ball de Gala en honor a la nostra Reina de les Festes i la seua Cort d’Honor, amenitzat per l’orquestra Nueva Era. Lloc: Parador de Festes.

Nota informativa: Per respecte a la Reina de les Festes i a la seua Cort d’Honor, i considerant la vistositat que requereix l’acte, es prega a les persones que hi vulguen assistir que vestisquen d’acord amb les circumstàncies (vestit o americana). No es permetrà l’accés al recinte a aquelles persones la indumentària de les quals es considere inadequada (pantaló curt, banyador, espardenyes, etc.).

24.00h Revetla popular per a celebrar l’inici de les Festes Patronals, amenitzat per l’orquestra Acuario. Lloc: Passeig Marítim, vora Tourist Info.

00.00h Tradicional repertori d’albades a càrrec del Grup Cultural de Danses. Lloc: Capella de Santa Anna i carrers de la ciutat.