Los colores del corazón

25 Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

Dia 4 d’agost, dimarts - Palau de Congressos, 19.30h

Los colores del corazón

La Galería del Claroscuro

Eva Narejos, coreografia i moviment expressiu

José Fernández Vera, traverso

Anabel Sáez, clavecí i direcció artística

Per a públic familiar a partir de 6 anys

Entrada lliure

Experiència musical a través d'una posada en escena sensorial i minimalista, amb música barroca, instruments d'època, expressió corporal, titelles, colors i danses.

Per a encendre la imaginació…

Notes al programa

En la retòrica musical del segle XVIII els diferents «afectes de l'ànima» van ser associats a elements musicals com la tonalitat, a determinats girs melòdics, o a subtileses agògiques, i així van nàixer moltes i emocionants partitures que pretenien commoure a l'oïdor. La Galería del Claroscuro combina aquest llenguatge dels afectes amb la bellesa i plasticitat del color i del purament visual, perquè l'espectador imagine, evoque i es deixe seduir.

Los colores del corazón és un espectacle concebut des de la innocència i la fantasia, des de l'íntim, lluny de la tecnologia, sense estrès ni soroll mental. Recorre diferents emocions i colors a través d'un personatge femení que ens dóna una lliçó de vida, aconseguint fer realitat els seus somnis aparentment impossibles. Una deliciosa selecció de peces barroques i clàssiques de mestres com Telemann, Vivaldi, Bach, Rameau o Mozart, interpretades per la flauta travessera barroca i el clavecí, presentaran les emocions de la música i inspiraran mil fantasies.

La Galería del Claroscuro

El grup La Galería del Claroscuro compleix enguany el seu desé aniversari de trajectòria dedicada a la música històrica. Els seus programes sempre són una aposta didàctica, amb la intenció de revaloritzar el context artístic de la música i dels seus protagonistes històrics. Gràcies a la seua àmplia experiència artística i pedagògica han pogut portar a l'escenari projectes didàctics molt originals, enriquits amb pinzellades d'altres disciplines artístiques com la dansa o el teatre. Dirigits a tots els públics, els seus concerts s'han guanyat el reconeixement d'adults i xiquets, i han aconseguit el seu noble objectiu: la difusió i gaudi de la música antiga entre melòmans i noves generacions.

Eva Narejos, pedagoga, musicòloga, pianista i ballarina, està especialitzada en dansa històrica, col·labora amb nombroses companyies de dansa i actua en importants festivals. El flautista José Fernández Vera és concertista, pedagog, i està especialitzat en interpretació de la música antiga, esperit emprenedor i impulsor de projectes musicals com festivals, orquestres i cursos de formació. Anabel Sáez, directora artística del grup, desenvolupa una intensa labor en el camp de la música antiga com a clavecinista, continuista i pedagoga, també és programadora, dissenya espectacles didàctics, i protagonitza el programa de divulgació musical En clau de música, en Hoy por hoy en la SER d'Alacant.

VENDA ENTRADES

ENTRADES: 12 €.

ABONAMENT DE 10 CONCERTS: 100 €. ABONAMENT DE 5 CONCERTS: 50 €

Venda anticipada:

A partir del dia 3 de juliol a través de www.entradas.com. 

A partir de l’1 d’agost, venda d’entrades al Palau de Congressos de Peníscola (C/ Blasco Ibáñez 10, esq. Mestre Bayarri) de 10 a 14h i de 17 a 20 h.

Horaris especials de taquilla:

Els dies de concert, venda al Castell de 21 a 22.30 h i el dia 6 al Palau de Congressos de 21 a 22.30 h.

Dies 4, 9 i 11, en el Palau de Congressos, dirigit al públic familiar, entrada lliure amb invitació que es repartirà el dia del concert des d’una hora abans en el mateix Palau de Congressos.