DORANTES “El Tiempo por Testigo”

 

17é Festival Internacional de Jazz de Peníscola

23 h  - PALAU DE CONGRESSOS - 10 €

Gran entre els grans. I revolucionari entre els revolucionaris.

El piano flamenc elevat a la categoria de mite molt més enllà de l'ortodòxia, gràcies a les seues afortunades i creatives mescles amb el jazz i altres gèneres. 

Un àlbum que celebra els 20 anys de carrera de l'autor en el què es recullen 10 obres, 7 actualitzacions i versions de temes que han marcat, per un motiu o altre, la seua carrera i que Dorantes s'ha permès mostrar en aquest àlbum, madurades i regravades anys després.

 A més, presenta tres temes inèdits, que en les seues pròpies paraules, són una “cerca de nou so” com són 'La Máquina', 'I el tiempo' (tots dos a piano–màquina d'escriure) i 'Barejones' (un sentit homenatge a Lebrija i al barri on es va criar). 

L'aposta innovadora, en E l Tiempo por Testigo, del pianista sevillà s'assenta sobre les línies mestres del seu intens so i el seu característic sentit del ritme. N'hi ha prou amb sentir el compàs que, igual que en el seu cos, batega en totes les seues composicions, en la seua atmosfera, en el seu univers personal. 

Dorantes ha sabut crear, englobant dins de les anomenades World Music, un virtuós piano que parla diversos idiomes, des de les arrels profundes del flamenc passant pel clàssic, i estripant en el jazz més exquisit i pur.

INTÈRPRETS Dorantes, compositor i pianista / Javier Moreno, contrabaix / Isidro Suárez, percussió

Venda d'entrades

  • A l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, Tel. 964 727 574. Dimarts a divendres, de 9.00 a 14.00h.
  • Al Palau de Congressos de Peníscola els dies de concert, 2 hores abans d'aquest. Tel. 964 480 026.
  • Al web instanticket.es (Tel. 902 444 300)