Dia de la Patrona

Festes Patronals Peníscola - Festes declarades d'Interés Turístic Nacional

10.15h Concentració amb un ram de clavells blancs per adornar el mant de la Mare de Déu de l’Ermitana i cercavila fins a l’ermita de la Mare de Déu de l’Ermitana. Lloc: Pl. de l’Ajuntament.

11.00h Missa concelebrada amb l’actuació de la Coral Polifònica de Peníscola i ofrena floral. Lloc: Santuari de la Mare de Déu de l’Ermitana.

En acabar Actuació del Grup Cultural de Danses, amb la intervenció dels dansants i llauradores acompanyats per l’Associació Musical Verge de l’Ermitana, dolçaina i tamboret. Lloc: Pl. del Ajuntament.

17.00h Últim dia de novena en honor de la Mare de Déu de l’Ermitana, i processó pels carrers del nucli antic, en la qual el poble de Peníscola, juntament amb dansants, llauradores, cavallets, pelegrines, i moros i cristians, acompanyen la Mare de Déu. De tornada al santuari, i a la Pl. de la Mare de Déu, cant de la Salve i solta de coloms a càrrec del Club Colombòfil de Benicarló. Lloc: Santuari de la Mare de Déu de l'Ermitana i carrers del nucli antic.

En acabar Segona actuació del Grup Cultural de Danses amb la intervenció dels dansants i llauradores, els cavallets, i la representació final de la popular Dansa Batalla de Moros i Cristians. En acabar, bombardeig de trons que coronarà aquest acte tan emotiu. Lloc: Pl. d’Armes.

00.45h Ball amenitzat per l’orquestra Krypton. Lloc: Parador de Festes.