Peníscola és una de les vint-i-nou destinacions a nivell autonòmic i una de les tres de la província de Castelló triada per participar en la iniciativa d’implantar el Codi Ètic del Turisme. És un dels municipis que s’ha adherit a aquest codi mitjançant un procés d’estudi i avaluació amb la participació en diferents fases del projecte.

El Codi Ètic és un document de creació recent, que naix com un valor afegit a l’activitat turística, i que es vertebra entorn a l’hospitalitat i la sostenibilitat. Són cinc els valors fonamentals sobre els quals se cimenta aquest Codi Ètic: cordialitat, respecte, responsabilitat, inclusió i professionalitat.

És de destacar que la cadena de ZT Hotels & Resort pels hotels Peñíscola Plaza Suites i Aparthotel Acuasol ha sigut el guardonat en l’última edició en la modalitat de ‘turisme inclusiu i responsable’. Aquesta modalitat premia a qui durant 2018 haja contribuït significativament a la millora de l’accessibilitat en tots els components del sector turístic, per tal de permetre gaudir de l’oferta turística a totes les persones. També es valoren les iniciatives que desenvolupen el Codi Ètic del Turisme Valencià amb la implantació d’accions de responsabilitat social, empresarial o corporativa.